0
(0)

Українська кухня — національна кулінарія, яка має свою давню історію та славиться різноманітністю, нараховує сотні рецептів: борщі й пампушки, паляниці й галушки, вареники й ковбаси, печені та напої з фруктів і меду, відомі далеко за межами України. Деякі страви мають багатовікову історію, як-от, український борщ.
Багато особливостей української кухні були обумовлені способом життя народу, переважна більшість якого займалась важкою хліборобською працею. Щоб виконувати важку працю, людям була потрібна ситна, калорійна їжа. Тому для української кухні характерні страви багаті і на білки, і на жири, і на вуглеводи. Примхи ж національного характеру вимагали, аби ця їжа була смачною. Саме тому для більшості страв характерний складний набір компонентів (так, у борщі їх нараховується до 20), а також комбінування декількох способів теплової обробки продуктів (смаження, варіння, тушкування, запікання). Така технологія обумовлює неповторні смакові властивості, аромат і соковитість страв української кухні.
Вчитель трудового навчання Бурлуцька О.І. на допомогу учням пропонує презентацію “Страви української кухні”.


Наскільки цей пост був корисним?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середній рейтинг 0 / 5. Підрахунок голосів: 0

Поки що голосів немає! Будьте першим, хто оцінить цей пост.

Від admin

Залишити відповідь