0
(0)

Весняні квіти – це квіти, які першими радують наші очі навесні. До групи весняних квітів входять як первоцвіти, так і ті види квітів, які розпускають пізніше , але у весняні місяці.
Весняні квіти є досить уразливими. За короткий термін вони мають встигнути вирости, відцвісти, утворити насіння, зробити запас поживних речовин. І якщо ми перериваємо розвиток рослини, на другий рік може не знайти її там де зірвали.
Первоцвіти в небезпеці. А ми їх жорстоко зриває, забуваючи про те рослинна, у якої зірвали надземну частину, квіти, не зможе дати насіння, а отже продовжити рід. Великі букети несемо додому, хоча знаємо,що первоцвіти довго не стоять у вазах, швидко в’януть – рослини вологих весняних лісів не витримують сухе повітря наших квартир. Весняні квіти краще не чіпати: вони привабливіші в природному середовищі.
Щовесни набуває великих обсягів заборонена торгівля ранньоквітучими весняними рослинами – первоцвітами. На жаль, багато з нас появу первоцвітів спостерігають на вулицях та ринках міст, де зірваними продають рослини занесені до Червоної книги України.
Люди зривають квіти цілими оберемками, а особливо непоправної шкоди завдають, коли виривають рослини разом з цибулинками . Навіть зрізання квітів без цибулин шкідливе, оскільки призводить до генетичного виродження рослин.
Хочеться попередити населення, що торгівля дикорослими рослинами заборонено. Продаж первоцвітів (як і купівля) несе в собі порушення законів України « Про Червону книгу України», «Про охорону навколишнього середовища України» та правил торгівлі.
Вихованці гуртка «Природа рідного краю» ( кер. Юр’єва Т.М.) долучились до природоохоронної акції «Збережемо первоцвіти» виготовили листівки провели агітаційну роботу в школі.


Наскільки цей пост був корисним?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середній рейтинг 0 / 5. Підрахунок голосів: 0

Поки що голосів немає! Будьте першим, хто оцінить цей пост.

Від admin

Залишити відповідь