5
(2)

14 жовтня – Покрова, День козацтва, День захисників та захисниць України. Для вихованців гуртка «Юні українознавці» (кер. Повар О.В.) підготовлено та проведено виховне заняття  з використанням підготовленої презентації та відеокліпу.
Діти мали змогу дізнатися більш детальніше про історію православного свята Покрова, поглибити свої знання про історію козацтва.
Варто зазначити, що під час усього заняття вихованці були активними, розповідали, що вони знають про козаків та які народні традиції та прикмети пов’язані зі святом Покрови. Цікаво було дізнатися і про ритуали-обереги, які проводили в Київській Русі: зранку спалювали старі матраси із соломи, дітей обливали водою з решета, щоб вони не хворіли, спалювали старе взуття та одяг, а старша жінка в сім’ї вишивала рушника, який потім висів над іконою Богоматері в домі.



14 жовтня – це День мужності та героїзму Захисників і Захисниць незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння зміцненню патріотичного духу у суспільстві, цього разу українцям доведеться відзначати в умовах повномасштабного вторгнення росії.
Але навіть попри складну ситуацію в країні наші Захисники повинні знати, і знають, що вся країна пишається ними і ЩИРО ДЯКУЄ за їхній героїзм, силу та відвагу!!!Тому діти активно передавали вітання захисникам та захисницям України.
Це країна добрих, щирих, привітних, веселих і гостинних людей, які ніколи не поневолювали інші народи, а лише вміло захищалися від ворога.
Нема життя без України, бо Україна – це доля, яка випадає раз на віку, бо Україна – це мати, яку не вибирають, як і долю, бо Україна – це пісня, яка вічна на цій землі. Не стидайся, це твоя земля!

Наснаги, щастя, сили та любові
Вам до життя та до своєї долі,
Щоб ворог не дійшов до нашого порогу,
Щоб Ви здобули мир і перемогу.
Ви захищати у боях навчились,
Все те, заради чого народились,
Надію в поміч, щастя в порятунок!
Дай Боже, віку довгого Вам у дарунок!

Наші герої захищають нас, українську землю та кожну людину і навіть тваринку. Але, нажаль, від прильотів ракет не завжди можна вберегти наші міста. Тому, керівник гуртка підготувала відеоролик «Мандруємо Україною!» із гарним сюрпризом для дітей, адже вони наше майбутнє!!!


Наскільки цей пост був корисним?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середній рейтинг 5 / 5. Підрахунок голосів: 2

Поки що голосів немає! Будьте першим, хто оцінить цей пост.

Від admin

Залишити відповідь