0
(0)

Під час різноманітних експедицій, походів та мандрівок гуртківці можуть зустріти багато цікавих природних та штучних об’єктів, які привертають увагу перш за все, своїм виглядом, розмірами, розташуванням та своєрідними формами. Серед них безумовно, можна назвати: промислові кар’єри з видобутку корисних копалин, мальовничі ландшафти, водоспади, геологічні відслонення, джерела і потічки, лісові та лісопаркові урочища, цікаві ґрунтові розрізи.
На території нашого краю розташовано багато розробок осадових корисних копалин, серед яких найбільше кар’єрів вапнякових, будівельного каменю, піску, глини. Під час походів та експедицій учасники гуртків можуть ознайомитись безпосередньо у польових умовах із заляганням гірських порід і мінералів, розмірами та глибиною кар’єрів, дослідити рештки викопної фауни Палеозойської ери та відібрати немало цікавих зразків для колекцій кабінету географії і шкільних музеїв природи.
Керівник гуртків Мисько В.З. на допомогу гуртківцям та керівникам гуртків пропонує презентацію «Гірські породи і мінерали. Корисні копалини».


Наскільки цей пост був корисним?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середній рейтинг 0 / 5. Підрахунок голосів: 0

Поки що голосів немає! Будьте першим, хто оцінить цей пост.

Від admin

Залишити відповідь