Новітній тренд світової кулінарії та здорового харчування — мікрозелень. Це молоді паростки овочевих рослин і трав. Мініатюрна зелень вирощується в спеціально створених для цього умовах. Паростки містять підвищену кількість поживних речовин, вітамінів, мінералів, амінокислот та ін. Пояснюється це тим, що вони знаходяться тільки на старті свого розвитку і по максимуму використовують запас поживних речовин насіння. Вживання мікрозелені в їжу насичує нас вітамінами, дає запас енергії, сприяє очищенню організму.
Цього тижня вихованці гуртків ПНВО, учні ліцею 15 та 5 (керівники гуртків Веренчук Н.І., Грушкова М.В., Недря Т.В.) також посіяли мікрозелень гороху, салату, руколи, буряка, редиски різними способами і вже отримали перші сходи рослин. Ще трохи часу і діти будуть куштувати смачні та корисні страви із мікрозеленню.