5
(2)

Зернобобові культури з давніх давен є невід’ємним компонентом харчових продуктів українців та інших мешканців нашої планети. Адже загальновідомо, що багато страв української національної кухні містять квасолю, горох, сочевицю, боби та інші культури.
Щорічно 10 лютого за рішенням ООН відзначається Всесвітній день зернобобових. Це молоде свято, оскільки його встановлено резолюцією Генеральної Асамблеї ООН у грудні 2018 року. Ініціатором свята став уряд Республіки Буркіна-Фасо.
Зернобобові – сухі насіння бобових рослин, тобто рослин, плоди яких дозрівають у стручках (бобах).
Напередодні цієї дати, 9 лютого в онлайн-режимі для вихованців гуртка «Природа рідного краю» (керівник гуртка Володимир Мисько) було проведене заняття «Зернобобові культури у нашому житті». Під час заняття діти пригадали традиційні страви із використанням зернобобових культур, дізнались про особливості вирощування, поширення та значення у харчовому раціоні українців гороху, квасолі, сої, сочевиці, бобів, люпину, а насамкінець діти відгадували про них загадки.
Дякуємо ЗСУ за можливість навчати підростаюче покоління!


Наскільки цей пост був корисним?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середній рейтинг 5 / 5. Підрахунок голосів: 2

Поки що голосів немає! Будьте першим, хто оцінить цей пост.

Від admin

Залишити відповідь